Spoření pro děti: snazší vstup do života

10.09.2009 06:30

Často opomíjenou oblastí je spoření pro děti a mládež. Jaký finanční produkt sjednat právě narozenému nejmladšímu členu rodiny? Máme pro vás několik tipů, jak připravit vašim dětem snazší start do jejich života.

Dřív se do dětské kolébky vkládala zlatá mince. Pověra symbolizovala držení peněz a jejich kumulaci v pozdějším životě. Naše babičky a dědečkové svým vnukům zakládali vkladní knížky a pravidelně na ně přispívali. V současné době je moderní založit dětem spořicí účet. Ten však není z dlouhodobého hlediska příliš atraktivní, neboť vytváří jen malé zhodnocení, které v průběhu času často znehodnotí inflace.

Termínované vklady a stavební spoření

Každý zodpovědný rodič by měl kromě spořicího účtu pro své dítě pomýšlet i o dalších možných spořicích produktech. Vhodnou možností je stavební spoření. Po dobu 6 let můžete dítěti naspořit i šestimístnou částku. Na konci spořicího cyklu můžete celou částku vybrat a vložit na termínovaný vklad a opět od nuly spořit ve stavebním spoření dalších šest let.

Nutno podotknout, že se jedná o poměrně konzervativní uložení peněz. Jak zhodnotit finance atraktivněji, o tom se dočtete na našem sesterském webu, který se zaměřuje na investování.

Zpět

Diskusní téma: Spoření pro děti: snazší vstup do života

Datum 12.09.2009

Vložil Pavel N.

Titulek Spoření pro děti

Odpovědět

Myslím si, že spoření pro děti je vhodná forma jak našetřit neuskutečné jmění.

Datum 12.09.2009

Vložil maruska

Titulek Re: Spoření pro děti

Odpovědět

s manzelem jsme si rekli, ze pro nase dite vytvorime portfolio financnich produktu. Zacali jsme se stavebnim sporenim a klasickym sporicim uctem. Kazdy mesic tak nasemu drobeckovi odkladame tisicikorunu.

Datum 14.09.2009

Vložil neuvedeno

Titulek Re: Re: Spoření pro děti

Odpovědět

nevite někto prosim vas co mam delat kdys mi konci lhuta na stavebnim sporeni?

Datum 28.09.2009

Vložil nezname

Titulek Re: Re: Re: Spoření pro děti

Odpovědět

Dojdete do pobocky vasi stavebni sporitelny a zeptejte se tam.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz