Světlo světa spatřil nový server o investování a penězích: investia.cz

15.09.2010 13:36

Byl zahájen provoz nového serveru o investování a penězích investia.cz. Vody českého internetu by měla „investia“ oživit zejména neotřelým přístupem k důležitým ekonomickým a finančním událostem. Nejde však o zpravodajský web, ale o magazín, který reflektuje důležité události na českém kapitálovém trhu.

„Investia.cz by měla nastínit čtenáři odpovědi na základní, ale i pokročilé otázky ohledně finančních produktů, budování investičního portfolia a vysvětlování jednotlivých vztahů mezi jeho penězi a zásahy ze strany státu,“ řekl Josef Janda, šéfredaktor a projektový manažer finančního serveru investia.cz.

Hlavními tématickými oblastmi serveru investia.cz je zejména spoření, investování, pojištění, důchody a penzí. V těchto tématech chce redakce ve složení Josef Janda, Josef Švejda a Eva Nachtmannová přinášet zajímavé a čtivé články. Texty, které na serveru vycházejí, budou o něco kratší, než jen a podobných serverech v Česku zvykem. „Důraz je zejména na popsání jednoho konkrétního jevu a nezatěžování čtenáře dalšími informacemi, které oborové servery o financích do článků běžně přibalují,“ dodal Janda.

Na serveru www.investia.cz začaly vycházet první články 15. srpna 2010. Denně je publikován jeden článek.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz