Stavební spořitelny: Jaká je jejich produktová aktuální nabídka?

06.11.2009 11:34

I když jsou stavební spořitelny pevně etablované na českém trhu, nemusí nabízet jen stavební spoření. Řada tuzemských stavebních spořitelen vám nabídne kromě spoření a úvěrů na bydlení i další služby. Třeba sjednání životního pojištění nebo nabídku pro investování do podílových fondů.

V České republice působí pět stavebních spořitelen, které nabízejí rozmanité služby. Nejsou výjimkou i takové spořitelny, které vám nabídnou povinné ručení nebo havarijní pojištění. Pokud se chystáte na dovolenou, můžete využít nabídku jejich cestovního pojištění. Čtěte více: Předvánoční akce stavebních spořitelen: bonusy, prémie, úroky.

Českomoravská stavební spořitelna

„Liška“ vás láká na nejen na stavební spoření a financování vašeho bydlení v podobě úvěrů ze stavebního spoření nebo překlenovacího úvěru, ale také na přeúvěrování již stávajících půjček na vaši nemovitosti. Českomoravská stavební spořitelna vám nabídne i hypotéku a sjedná vám rizikové životní pojištění.

Kromě toho si můžete u této stavební spořitelny sjednat penzijní připojištění, založit postžirový účet nebo Červené konto Poštovní spořitelny. Nabídka investování je zaměřena na podílové fondy, které volně přejímá od ČSOB. Pokud budete potřebovat další úvěry na vybavení domácnosti, můžete si sjednat spotřebitelské úvěry.

Modrá pyramida stavební spořitelna

Modrá pyramida stavební spořitelna vám nabídne tradiční produkty (tj. stavební spoření, úvěry ze stavebního spoření, překlenovací úvěry), ale také řadu bankovních účtů, kterých má v nabídce hned několik.

Modré bankovní účty

Modré konto a Modré konto Plus se liší počtem platebních karet, ale v jádru zůstávají obě nabídky shodné. Na obou účtech máte možnost jednoho bezplatného měsíčního výběru v bankomatech Komerční banky, můžete si zdarma zřídit i trvalé příkazy, SIPO nebo inkasa, ale jen do tří měsíců od založení účtu.

Pro studenty je zaměřena nabídka studentského účtu Konto G2 a pokud spoříte, jistě využijete i KB Spořicí konto.

Pro půjčky můžete využít kreditní kartu nebo řadu spotřebitelských úvěrů. Penzijní připojištění v nabídce Modré pyramidy také nechybí. Pokud byste chtěli investovat, budete mít smůlu, neboť stavební spořitelna nenabízí žádné otevřené podílové fondy.

Raiffeisen stavební spořitelna

Stejně jako Českomoravská stavební spořitelna nebo Wüstenrot – stavební spořitelna, tak i Raiffeisen stavební spořitelna nabídne kromě stavebního spoření a úvěrových řešení z něj i další pestrou nabídku dalších finančních služeb. Kromě všetečného penzijního připojištění a hypotečních úvěrů si můžete sjednat i životní pojištění a to jak kapitálové, tak i investiční. Svůj byt nebo dům si můžete pojistit, stejně jako svou domácnost. Pro vaše děti, ale i pro vás samotné si můžete sjednat úrazové pojištění.

Stavební spořitelna České spořitelny

U „Buřinky“ si můžete sjednat tradiční stavební spoření, vzít si úvěr nebo zřídit překlenovací úvěr. Rovněž můžete využít i pojištění k úvěrům. Další finanční produkty si u stavební spořitelny České spořitelny sjednat nemůžete. Nabídka běžných bankovních nebo spořicích účtů v Buřince zcela chybí.

Wüstenrot – stavební spořitelna

Wüstenrot vám nabídne kromě stavebního spoření a úvěry určených pro bydlení i oba typy pojištění (životní a neživotní). V neživotním pojištění můžete využít nabídku povinného ručení, havarijního pojištění, pojištění bydlení a pojištění podnikatelů. Díky provázání Wüstenrot – hypoteční banky vám poradce stavební spořitelny může nabídnout i hypoteční úvěr.

Stavební spořitelny tak nejsou jen vázány na jeden, maximálně dva druhy finančních nástrojů, ale dokáží pro nenáročného klienta nabídnout dostatečně bohatý vějíř dalších služeb na poli finančních služeb.

Zpět

Diskusní téma: Stavební spořitelny: Jaká je jejich produktová aktuální nabídka?

Datum 08.11.2009

Vložil Jana Šimková

Titulek stavební spořitelny

Odpovědět

Mám u stavební spořitelny kromě stavebního spoření i penzijní připojištění a založený spořicí účet.

Datum 25.11.2009

Vložil pavel vachoušek

Titulek Re: stavební spořitelny

Odpovědět

já mám ještě sjednaný podílový fondy.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz