Poštovní spořitelna nabídne od dubna nový účet s názvem Osobní účet

05.02.2010 12:52

Od dubna letošního roku přejmenuje Poštovní spořitelna bankovní účet Postžiro na Osobní účet. S přejmenováním produktu dojde i k úpravě sazebníku a to oběma směry. Poplatek za vedením Postžira je nyní 39 korun, respektive 51 Kč v závislosti na věku a zdravotním stavu majitele účtu. Osobní účet bude stát 34, respektive 8 korun. Dolní sazba je pro mladé lidí ve věku 15 až 26 let a pro lidi starší 58 let. Z nižší sazby se mohou těšit i držitelé průkazů ZTP/P.

Slevy a zdražení Osobního účtu

Zlevnění se týká i ceny za SMS při zasílání plateb do jiných bank. Obvyklá cena za jednu textovou zprávu byly dvě koruny, od 1. dubna 2010 zaplatíte symbolickou korunu.

Zdražení naopak čeká na všechny, kteří mají Postžiro Klasik, Handicap nebo Junior. Z pětikorunového poplatku se cena zvýší na osm korun. Rovněž zdraží vedení kontokorentu. Do konce března 2010 zaplatíte podle typu Postžira od nuly do devíti korun, po 1. dubnu pak jednotně 19 korun. Vyšší budou i poplatky za vklad hotovosti. Ze současných 0 – 6 korun, na budoucí 8 korun. O korunu bude stát výběr z bankomatů mimo síť ČSOB a Poštovní spořitelny (25 na 26 korun).

Podraží vedení platební karty k Červenému kontu Při výběrech z bankomatu v zahraničí zaplatíte za každý výběr 80 korun plus 1,5 procenta z vybírané částky. Dosud jste platili 80 korun plus půl procenta z vybírané sumy.

Pokud máte založené Červené konto a využíváte k němu platební kartu Visa Classic, zaplatíte od dubna 19 korun měsíčně víc, coby poplatek za vedení karty k tomuto účty. Dosud nebylo zpoplatnění platební karty k Červenému kontu zpoplatněno.

Postžiro zadarmo

I když patří Poštovní spořitelna mezi levnější na bankovním trhu, přes nově zveřejněný ceník se pomalu přibližuje ke svým dražším bankovním sokům. Abyste se vyhnuli zcela placení poplatků, můžete si založit Postžiro zadarmo (od dubna Osobní účet zadarmo) a mít tak většinu operací zdarma. Spořitelna však požaduje, abyste s účtem manipulovali zejména elektronickou cestou prostřednictvím internetového bankovnictví.

Jakýkoliv vstup živého člověka (např. výběr peněz na pobočce nebo zadání inkasa či trvalého příkazu prostřednictvím papírového příkazu) bude banka „trestat“ patřičně vysokým poplatkem. Výhodou Postžira zadarmo jsou výběry z bankomatů ČSOB a Poštovní spořitelny zdarma a současně bezplatné odchozí a příchozí platby a nastavování trvalých příkazů a inkas na účtu.

Zpět

Diskusní téma: Poštovní spořitelna nabídne od dubna nový účet s názvem Osobní účet

Datum 02.01.2011

Vložil Věra

Titulek poplatky

Odpovědět

Není státu hloupé, stále něco zdražovat a vytahovat peníze od lidí? Pokud berete peníze od státu, tak jsou již jednou zdaněny a mělo byto stačit. Jenže vrchnost má stále málo!!

Datum 05.02.2010

Vložil Ájinka M.

Titulek osobní účet poštovní spořitelny

Odpovědět

Mám postžito zadarmo a hodně si ho pochvaluju. Doufám, že do té doby ho poštovka nezdraží. Přejmenování se nebojím, neboť osobní účet zadarmo je také hezký, možná ještě, hezčí než současný název.

Datum 14.02.2010

Vložil zuzka kratka

Titulek Re: osobní účet poštovní spořitelny

Odpovědět

a nebylo by lepsi mit treba ucet u embank

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz