Penzijní připojištění se vyplatí každému

09.09.2009 06:30

Sjednání smlouvy penzijního připojištění je otázkou jedné slabší hodinky. I přes některé negativní hlasy, které na adresu penzijního připojištění zaznívají, jde o produkt, který se hodí pro každého, kdo si buduje své finanční portfolio.

V současné době můžete ke každé uspořené pětisetkoruně dostat od státu příspěvek ve výši 150 korun. Kromě toho i většina zaměstnavatelů svým zaměstnancům přispívá. V celkové sumě se vám vaše odložená pětistovka může vyšplhat až k jednomu tisíc korun měsíčně. Což je poměrně solidní vklad do vašeho finančního portfolia.

Pokud vaše měsíční úložka přesáhne 500 korun, ale nepřekročí 1500 Kč, můžete uplatnit daňový bonus až do výše 12 000 korun ročně.

Penzijní připojištění však není jediným způsobem jak spořit na stáří. Možností, jak zhodnocovat peníze je více. Rovněž ani odložení 500 korun měsíčně vám slušný důchod nezajistí. Penzijní připojištění je nutno považovat jako jeden ze základních spořicích produktů. Spořicí účet, termínovaný vklad, stavební spoření a penzijní připojištění by nemělo chybět žádnému odpovědnému člověku.

Zpět

Diskusní téma: Penzijní připojištění se vyplatí každému

Datum 13.09.2009

Vložil Eda z Moravy

Titulek Penzijní připojištění

Odpovědět

Penzijní připojištění jsme si s manželkou pořídili už před několika lety. Víme, že není nejlepší formou spoření na stáří, ale máme ho jako jeden z mnoha pilířů našich rodinných financí.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz