Nový depozitní produkt: Termínovaný účet s garancí předčasného výběru bez sankcí

01.10.2009 14:05

S prvním říjnovým dnem letošního roku přichází Komerční banka s inovací své nabídky vkladových produktů. Ačkoli nemá produkt žádný oficiální název, jde o termínovaný účet s garancí předčasného výběru bez sankcí.

Komerční banka tak reaguje zřejmě na část klientů, kteří chtějí mít své peníze kdykoliv při ruce, avšak nechtějí je nechávat několik let „uzamčené“ na termínovaném vkladu. Termínovaný účet s garancí předčasného výběru si můžete sjednat s dobou splatnosti od 1 roku do 5 let. Nejvyšší možná roční úroková sazba dosahuje až 3,6 p. a. Uložit můžete částku až do výše jednoho milionu korun. Nabídka vložení peněz na termínovaný účet je omezen od dnešního dne až do 6. listopadu 2009.

V okamžiku, kdy budete z jakýkoliv důvodů nuceni vybrat uložené peníze předčasně, banka vás nebude sankcionovat žádnými poplatky za předčasný výběr. Musíte však bance dokázat, že se právě vyskytujete v nepříznivé životní situaci (dlouhodobá nemoc, ztráta zaměstnání, úplná nebo částečná invalidita). Veškeré úroky, které jste od počátku trvání termínovaného účtu vložili do banky, vám budou vyplaceny v plné výši.

Podle vyjádření vedoucího detailového bankovnictví Radko Belady pro web oSpoření.cz si je Komerční banka vědoma skutečnosti, že se klienti v současné době obávají dlouhodobých investic, a to zejména z důvodu jejich nízké likvidity a dosažitelnosti peněžních prostředků v případě nepříznivé životní události. „Zároveň ale u vkladů očekávají vysoké procento zhodnocení. Komerční banka proto oba požadavky skloubila do jednoho produktu,“ říká Belada.

Zpět

Diskusní téma: Nový depozitní produkt: Termínovaný účet s garancí předčasného výběru bez sankcí

Datum 07.10.2009

Vložil Pavel Oulický

Titulek termínovaný účet

Odpovědět

To je ale blbost, že jo ;-) Komerčka už neví, jak pojmenovat standardní vkladovy produkt a vymýšlí nejrůznější kombinace.

Datum 24.10.2009

Vložil jana z pradědu

Titulek Re: termínovaný účet

Odpovědět

proč? termínovaný účet je hezký název. Termínovaný vklad je možná klasika, ale mě se víc líbí první varianta...

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz