Novoroční akce stavebních spořitelen aneb Vrátíme vám část poplatku

11.01.2010 16:10

Stavební spoření má v Čechách tradici. Ačkoliv se stavebními spořitelny objevily na tuzemském finančním trhu v polovině devadesátých let, získaly si za tu dobu přízeň milionů lidí. Po vánočních kampaní na uzavírání nových smluv ze stavebního spoření je nyní trochu mrtvo. Stavební spořitelna České spořitelny, Českomoravská stavební spořitelna a Raiffeisen stavební spořitelna navázaly na své loňské marketingové kampaně novými, zimními.

Na tuzemském trhu působí pět stavebních spořitelen. všechny nabízejí totéž: stavební spoření, překlenovací úvěry a úvěry ze stavebného spoření. Nové klienty lákají na nejrůznější dárky a slevy. Čtěte více: Předvánoční akce stavebních spořitelen: bonusy, prémie, úroky

Českomoravská stavební spořitelna

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS, nebo též „Liška“) pokračuje ve své předvánoční kampani nazvané „Získejte 6000 Kč!“ a „Smlouva zdarma“. Marketingová kampaň „Získejte 6000 Kč!“ je zaměřená na první čtvrtletí letošního roku (končit má 31. března 2010). Kampaň „Smlouva zdarma“ je platná do konce letošního ledna.

Obě nabídky jsou zaměřeny na nové klienty, kteří nikdy neměli uzavřené smlouvy o stavebním spoření u Českomoravské stavební spořitelny. Drobnou vadou na kráse je zejména penetrace uzavřených smluv na trhu, kdy smlouvu má 4,2 milionu lidí (včetně kojenců, neboť tento typ produktu lze uzavírat i na nezletilé – důležitým prvkem je rodné číslo člověka).

Abyste získali oněch 6000 korun v akci „Získejte 6000 Kč!“, musíte uzavřít první smlouvu o stavebním spoření na cílovou částku alespoň 300 tisíc korun do 31. března 2010. Do konce června musíte zaplatit poplatek ve výši 3000 korun (tj. 1 % z minimální cílové částky 300 000 Kč) a na účet stavebního spoření složit 30 tisíc korun. V průběhu července pak ČMSS na váš účet připíše bonuse ve výši 3000 korun. Zbylé tři tisíce korun je státní podpora, kterou byste získali vložením alespoň 21000 korun. Čtěte více: Stavební spořitelny: Jaká je jejich produktová aktuální nabídka?

Pokud u ČMSS založíte svou první smlouvu a do konce ledna 2010 ji uzavřete a do 28. února 2010 zaplatíte poplatek za uzavření smlouvy, můžete se těšit na připsání prémie ve výši 1500 korun. Výše prémie je závislá na výši vložené částky (a potažmo cílové částce). Prémie je v podstatě vrácením části poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření.

Pokud uzavřete smlouvu v režimu „Prémie pro mladé“, získáte poloviční bonus, což odpovídá polovičnímu poplatku, který je účtován pro mladé lidi.

Stavební spořitelna České spořitelny mění sazebník

Stavební spořitelna České spořitelna (SSČS, Buřinka) šla na lákání nových klientů od lesa. Snížila poplatky a to nejen pro nově příchozí zájemce o stavební spoření, ale pro všechny své klienty v klasickém sazebníku. Slevy se týkají poplatků za uzavření smlouvy a poplatku, který vám „Buřinka“ naúčtuje při ukončení smlouvy v průběhu vázací doby.

Stavební spořitelna České spořitelny si bude nově účtovat jen 0,5 % z cílové částky při uzavření smlouvy ze stavebního spoření. Spořitelna navíc pro poplatek dala rozmezí mezi 1500 – 7500 korunami. Další zlevnění se týká i navyšování cílové částky. Zde není stanovena dolní mez poplatku, zatímco horní zůstává. Pokud máte smlouvu s úrokem vyšším než 2 % ročního úroku a navýšíte cílovou částku, dojde ke snížení úrokové sazby a současně vám SSČS naúčtuje poplatek za změnu úroků.

Pozitivní zprávou pro všechny, kteří musejí z jakéhokoliv důvodu předčasně zrušit smlouvu o stavebním spoření je, že SSČS neúčtuje za předčasnou výpověď žádné poplatky. Mějte však na paměti, že i když ušetříte nějakou tu stokorunu na poplatku, spořitelna vrátí státu veškeré připsané státní podpory.

Stavební spořitelna České spořitelny zvýšila poplatek za správu a vedení účtu z loňských 300 korun na letošní 305 Kč. Zvýšení se týká všech smluv, které jsou úročené 2 procenty, což ve finále platí pro většinu smluv. Čtěte více: Podpora stavebního spoření v ohrožení

Raiffeisen stavební spořitelna

Poslední akcí, kterou na trhu stavebního spoření aktuální probíhá je kampaň Raiffeisen stavební spořitelna. I zde musíte splnit časovou a finanční podmínku. Abyste získali mimořádnou prémii ve výši 2000 korun, musíte mít ke dni 30. 4. 2010 zůstatek účtu o stavebním spoření ve výši alespoň 20 000 korun.

Zbylé dvě stavební spořitelny – Wüstenrot a Modrá pyramida – žádné novoroční reklamní kampaně neplánují.

Zpět

Diskusní téma: Novoroční akce stavebních spořitelen aneb Vrátíme vám část poplatku

Datum 23.01.2010

Vložil bubak lubak

Titulek sporis, sporim, sporime

Odpovědět

v rodine sporime uplne vsichni. stavebko u ruznych sporitelen si sjednala jak ma mati a jeji pritel, tak i moje manzelka a byvala milenka. ted jsme jedno sporeni zalozili synovi, at si muze po maturite koupit auto a balit na nej holky. o)))))

Datum 12.01.2010

Vložil Stařec Jiří

Titulek akce stavebních spořitelen

Odpovědět

vánoční kampaň jsem nějak nestihl a tak přemýšlím, do jaké spořitelny budu dalších šest let posílat prachy.

Datum 12.01.2010

Vložil maruska hadrova

Titulek Re: akce stavebních spořitelen

Odpovědět

ja jsem si vybrala ceskomoravskou stavebni sporitelnu. mela jsem u nich uz jednu smlouvu a myslim ze je to dobra volba.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz