Novinka na trhu termínovaných vkladů

01.09.2009 06:30

Se začátkem nového školního roku přichází Raiffeisenbank novým produktem na bázi termínovaného účtu. Pod názvem eKonto Garant se ukrývá produkt, který kombinuje termínovaný vklad a spořicí účet.

Termínovaný vklad eKonto Garant může být úročeno až 3 % p. a. Délka úložky je jeden nebo dva roky. Při uložení peněz můžete kdykoliv a bez jakýchkoliv sankcí vyzvednout 20 % z vkladu.

Položili jsme několik otázek Romanu Přeučilovi, produktovému manažerovi Raiffeisenbank.

oSpoření.cz: Kolik finančních prostředků lze vybrat bez sankcí z termínovaného vkladu eKonto Garant?

Roman Přeučil: Klient může vybrat až 20% z uložené částky kdykoli bez jakékoli sankce. Má tak vždy k dispozici určitou částku na pokrytí nenadálých výdajů.

oSpoření.cz: Jak jste dospěli k právě nabízenému termínovanému vkladu?

Roman Přeučil: Nový produkt vychází z testování našich klientů. Klienti v současné době chtějí investovat spíše na kratší dobu a chtějí přitom mít možnost část svých úspor vybrat bez jakýchkoli sankcí. Zároveň však chtějí získat zajímavou úrokovou sazbu.

oSpoření.cz: Jak si stojí objem na termínovaných vkladech a spořicích účtech u vaší banky?

Roman Přeučil: Objem vkladů fyzických osob na termínovaných vkladech a spořicích účtech se v posledních měsících v Raiffeisenbank výrazně zvýšil, k výraznému nárůstu došlo především u spořicích účtů. Celkové vklady Raiffeisenbank v posledním roce vzrostly o 14 miliard korun na 112 miliard Kč.

Zpět

Diskusní téma: Novinka na trhu termínovaných vkladů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz