Medailonek: Základní informace o Raiffeisenbank

04.09.2009 06:30

Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. V roce 2006 zahájila spojování s eBankou, integrační proces obě banky dokončily v létě 2008. Raiffeisenbank obsluhuje klienty v síti více než 100 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců.

Raiffeisenbank loni zvýšila zisk o 39 procent na 1,4 miliardy Kč. V silném růstu banka pokračuje i v letošním roce, za první pololetí se zisk banky zvýšil o čtvrtinu na téměř miliardu korun. Bance přitom klesají příjmy z poplatků, daří se jí také snižovat náklady. Celková aktiva banky dosáhla 175 miliard korun.

Raiifeisenbank byla Bankou roku 2008

Nabídku kvalitních služeb potvrzuje celá řada domácích i mezinárodních ocenění. Raiffeisenbank byla v roce 2008 vyhlášena „Bankou roku“ v prestižní soutěži MasterCard Banka roku, letos získala stejný titul i od magazínu Global Finance. Nejlepším účtem roku se stalo eKonto. Banka rovněž uspěla v kategoriích „Nejdynamčitější banka roku“ a „Hypotéka roku“. V soutěži Zlatá koruna banka letos získala 1. místo v kategoriích přímé bankovnictví, hypotéky a podnikatelské účty.

Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen International Bank Holding AG. Na 17 trzích střední a východní Evropy obsluhuje Raiffeisen International téměř 15 milionů klientů na 3200 obchodních místech. Od roku 2005 jsou akcie skupiny kótovány na vídeňské burze. Majoritním vlastníkem je s více než dvoutřetinovým podílem RZB Group, zbývající část se volně obchoduje.

Raiffeisen International obdržela v červenci 2009 od časopisu Euromoney popáté v řadě cenu „Nejlepší banka ve střední a východní Evropě“, síťové banky navíc získaly ocenění pro nejlepší banky v šesti zemích regionu. Stejně tak získala cenu pro „Nejlepší banku ve střední a východní Evropě“ od časopisu Global Finance i magazínu The Banker.

Zpět

Diskusní téma: Medailonek: Základní informace o Raiffeisenbank

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz