Fio má o dalších pět tisíc klientů více

16.07.2010 09:16

Družstevní záložna Fio získala ve 2. čtvrtletí 2010 dalších zhruba pět tisíc klientů. Informovala o tom tisková mluvčí skupiny Fio Vendula Žaloudíková.

Lidé mají podle Žaloudíkové největší zájem především o bezplatný osobní účet a spořicí účet Fio konto. „Diskuse kolem bankovních poplatků nese své ovoce – stále více lidí si všímá toho, kolik platí za bankovní služby, a v případě nespokojenosti se odhodlá ke změně,“ řekla Žaloudíková.

Fio má přes 31 tisíc klientů, kteří mu svěřili peníze v celkové sumě přes pět miliard korun. hlavním tahákem tak pro potenciální klienty je, že za účet se nic neplatí, stejně tak i za jednotlivé transakce. Poplatek ve výši od 10 do 25 korun za měsíc si Fio účtuje, chce-li klient elektronickou platební kartu Visa, Maestro nebo MasterCard. Výběr z bankomatů bankovní skupiny Československé obchodní banky a Poštovní spořitelny je zpoplatněn šesti korunami. V jiných bankomatech vyjde jeden výběr na 30 korun.

Výběry na pobočce ve výši alespoň jeden tisíc korun jsou zdarma. Bezplatné jsou i veškeré vklady.

„K většímu zájmu o naše služby paradoxně přispěly i konkurenční finanční ústavy, které ohlásily zvýšení bankovních poplatků. Podobných kroků zůstanou naši klienti ušetřeni – jak jsme již v minulosti deklarovali, politika nulových poplatků za standardní bankovní služby je pro nás klíčová a nehodláme ji měnit,“ řekl Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing Fio.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz