Důležitý faktor při založení spořicího účtu je výše úroku

08.09.2009 06:30

Ačkoliv mohou banky a družstevní záložny tvrdit něco jiného, při založení spořicího účtu se zaměřte především na výši úrokové sazby. Nedejte se zmást akcemi, kdy úroková sazba je pro prvních několik měsíců vysoká, aby po ukončení kampaně spadla na český podprůměr.

Pro spořicí účet jsou důležité tři ukazatele. Prvním je výše úrokové sazby, druhým ukazatelem je pásmové úročení podle výše vkladu. Třetím ukazatelem je výpovědní lhůta, která může manipulaci s vašimi penězi výrazně prodloužit. Tradičním spořicím účtem je například ING Konto, které je bez výpovědní lhůty a pro celý vklad platí jednotná úroková sazba, která k dnešnímu dni (tj. 8. 9. 2009) činí výše 2,5 % p. a.

Jsou však banky, které peníze na spořicích účtech úročí podobně jako kdyby šlo o termínované vklady. Přeborníkem je pak ČSOB Spořicí účet, který obsahuje jak výpovědní lhůtu ve výši 7 dnů, tak i pásmové úročení podle výše vkladu. Abyste dosáhli na nejvyšší možný úrok ve výši 1,15 %, musíte vložit nejméně jeden milion korun.

Zpět

Diskusní téma: Důležitý faktor při založení spořicího účtu je výše úroku

Datum 13.09.2009

Vložil Martina

Titulek spořicí účet

Odpovědět

mám ING konto a jsem s ním úpa spokojená. na stopro. teď se dívám po možnosti otevření nějakého dalšího spořicího účtu. mohli byste prosím napsat článek na aktuální nabídku spořicích účtů??? Moc prosím ;-)

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz