Spořicí účty bez háčků (a čárek)

30.11.2010 16:34

Hledáte spořicí účet, který nemá žádné skryté nebo těžko srozumitelné podmínky? Nechcete vkládat na účet určitý objem peněz, abyste získali přijatelný úrok? Nabízíme přehled účtů, které připomínají křišťálovou studánku.

Jestli se teprve rozhodujete, že si založíte spořicí účet, bude vás především zajímat úroková sazba. Výše sazby napoví, i když nemusí být sama o sobě nejdůležitější informací. Představme si, že máte na výběr tři účty. Všechny tři účty nabízejí stejnou úrokovou sazbu ve výši dvou procent. Jenže, jeden z těchto účtů má podmínku, že na něj musíte vložit alespoň 100 tisíc korun, abyste měli na úrok nárok. V podmínkách druhého spořicího účtu se praví, že musíte své peníze nechat „ležet ladem“ alespoň po dobu jednoho roku a získáte onen avizovaný úrok. Teprve třetí spořicí účet nabízí úrokovou sazbu dvou procent bez nároku na výši nebo délku vkladu. Můžete na něj uložit třeba dvě stovky a nechat je tam tři týdny. Poté peníze můžete vybrat. Třetí účet nenabízí žádné „výjimky“.

Mezi účty, které nejsou omezeny ani výší počáteční jistiny nebo délkou trvání vkladu, patří například ING Konto, Fio konto či LBBW Spořicí účet. Avšak i tyto účty mají své „mouchy“. Přečtěte si o těchto „mouchách“ a samozřejmě i spořicích účtech v článku Malý přehled spořicích účtů bez zbytečných ALE…, který vyšel na finančním serveru investia.cz.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz