Spořicí účty a termínované vklady

04.01.2011 09:20

Víte, kdy je vhodné mít peníze na spořicím účtu a kdy naopak na termínovaném vkladu? Článek na toto téma vyšel na našem sesterském finančně-investičním serveru investia.cz.

Hned v úvodu článku nazvaného jednoduše Termínované vklady vs spořicí účty se píše, že spořicí účty se hodí na uložení krátkodobé hotovosti, zatímco termínované vklady představují bezpečné zhodnocení se zajímavou úrokovou sazbou.

V článku je vysvětleno, jaké jsou rozdíly mezi termínovanými vklady a spořicími účty, jaké jsou další typy termínovaných vkladů a že výnosy z obou spořicích produktů podléhají dani z příjmu ve výši 15 procent, kterou za vás uhradí banka nebo družstevní záložna.

Autor článku zmínil i to, že od 1. ledna letošního roku platí zvýšené pojistné limity na vklady. V několika větách shrnul, že uložit peníze do kampeličky (rozuměj do družstevní záložny) není hřích a že díky pojištění nemůže střadatel o své peníze přijít.

Článek Termínované vklady vs spořicí účet, který vyšel 3. ledna 2011 na finančně-investičním serveru investia.cz, doporučujeme k přečtení.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz