Platební karty spořicích účtů

27.03.2009 06:30

Běžný bankovní účet se od toho spořicího liší mnoha parametry. Nejvýrazněji je to znát zejména na možnosti posílání platebn. Ne každé spořicího konto umožňuje volný přesun peněz z účtu na účet. Dalším pozitivním kladem jsou poplatky. Spořicí účty jsou osvobozeny od poplatků za jeho správu a mnohdy i za přijímání a odesílání vkladů.

Skutečným rozdílem, který není jen kosmetickým, jsou roční úrokové sazby. Na běžných účtech dosahují od nula procent po zhruba půl procenta a jsou ovlivněné výši finačních prostředků. Spořicí účty začínají vklady zhodnocovat zhruba od 2 procent. Výjimku nyní představuje spořicí účet eMax.

Platební karty jen na 2 spořicích účtech

Platební karty, které se vydávají jako standardní součást běžného účtu, nabízejí jen dva finanční domy. Prvním z nich je mBank, druhá FIO, družstevní záložna.

mBank si za vydání platební karty na své spořicí účty eMAX a eMAX Plus nic neúčtuje. Roční poplatek však činí 100 korun za kartu.

Fio nabízí bezplatný provoz platební karty na FIO Kontu. Žádné poplatky za vydání nebo vedení od svých klientů nepožaduje.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz