Nejvíce poboček v Česku má Poštovní spořitelna a to 3358

24.05.2010 22:41

Poštovní spořitelna, která patří pod Československou obchodní banku (ČSOB) má nejvíce poboček v České republice. Ačkoliv má jen 52 klasických poboček, dalších 3320 poboček má rozmístěno na České poště, byť mnohdy jen jedinou přepážku.

Druhé a třetí místo co do počtu poboček má Česká spořitelna s 660 místy a Komerční banka, která má 398 poboček. I když byly bankovní pobočky v minulosti zavírány a klienti bank odkazováni na internet, v posledních několika letech se trend otočil a bankovní management si začal uvědomovat, že obchod udělá s klientem jen člověk a to jejich bankovní poradce a nikoliv internetová aplikace.

O důležitosti poboček pro obchodní expanzi něco ví i Raiffeisenbank, která chce během následujících 18 měsíců otevřít několik desítek nových obchodních míst pro vysokopříjmovou klientelu. Plány na otevření nových poboček má i GE Money Bank, která jich chce letos přidat dvacet. Nejambicióznější bankou je v tomto ohledu UniCredit Bank, která chce během následujících čtyř let otevřít 180 nových poboček. Využije k tomu i franšízové partnery v podobě finančně poradenské společnosti Partners for Life Planning.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz