Nejlépe úročený termínovaný vklad

25.02.2009 06:30

Uložení peněz u banky je základní bankovní činností. Můžete využít celou plejádu produktů, které se zabývají zhodnocováním finančních prostředků. Mezi poměrně časté a současně konzervativní produkty slouží termínované vklady.

Termínovaný vklad nebývá příliš dobře úročen. Výjimku představují družstevní záložny, které se prostřednictvím vyšších úrokových sazeb snaží přilákat pozornost. Jedná se často o marketingový trik, který funguje. Družstevní záložny mají na rozdíl od bank trochu ztížené financování. Shodné pojištění vkladů dělá z družstevních záložen stejně silné hráče jako banky.

Z našeho rychlého průzkumu vyplývá, že při vkladu 10 000 korun a délce 1 roku dosahuje nejlepší výkonnosti termínovaný vklad Vojenské družstevní záložny a to 3,4 % p. a. shodnou úrokovou sazbu nabízí Banco Popolare. V těsném závěsu s 3,25 % p. a. je rovněž Banco Popolare. Čtvrté místo obsadilo Fio, družstevní záložna s 2,9 % a pátá příčka patří spořitelnímu družstvu Peněžní dům s úrokovou sazbou 2,7 %.

Z výše uvedeného výčtu je jasně vidět, že nejlepší úrokové sazby kopírují spořicí účty. Jen ING Konto dosahuje ročního zhodnocení 3 %. Spořicí účet eMax od mBank pak 2,7 %. Fio kontoúrok stanovený ve výši 3,1 %.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz