Letní nabídka depozitních produktů: Spořicí konto Bonus a IQ Bonusový vklad

26.05.2010 17:02

Letní nabídka spořicích účtů a termínovaných vkladů tuzemských bank je jedním slovem bída. Jak Komerční banka, tak i LBBW Bank nabízejí svým, ale i potenciálním klientům komplikované spořicí produkty, které jsou navíc úročeny nízkou základní úrokovou sazbou.

Jestliže si nechcete lámat hlavu nad jednotlivými podmínkami, zvolte jednoduchý spořicí účet od AXA Bank, ING Bank nebo Volksbank. Případně uložte své peníze na některý ze spořicích účtů družstevních záložen.

Komerční banka představila nové Spořicí konto Bonus

Komerční banka nabízí drobným střadatelům nový spořicí účet, který nazvala jako KB Spořicí konto Bonus. Nový depozitní produkt vychází ze Spořicího konta, který banka delší dobu nabízí.

Parametry nového spořicího konta jsou následující. Minimální vklad je pět tisíc korun. Účet je bez výpovědní lhůty. Úroková sazba je dvousložková, což je podle banky pro klienta výhodnější. První složka je základní úroková sazba a druhá je bonusová sazba. Bonusovou sazbu vyhlašuje Komerční banka vždy na celé bonusové období což je na kalendářní pololetí (první bonusové období začíná 15. května a končí koncem června, druhé je od 1. července do konce letošního roku).

Připisování úroků ze základní sazby je čtvrtletní, bonus je připisován pololetně a odvíjí se od nejnižšího zůstatku za dané bonusové období. Pro podnikatele a malé firmy nabízí banka Profi Spořicí účet Bonus, který funguje na stejné bázi.

Základní úroková sazba činí jedno procento, bonusová sazba pak 0,5 procenta. Klient tak může za rok získat úrok až 1,5 procenta.

LBBW Bank nabízí IQ Bonusový vklad EUR/CZK

Další depozitní novinkou je IQ Bonusový vklad EUR/CZK od LBBW Bank. Ta od 1. června letošního roku nabídne garantovaný vkladový produkt s roční úrokovou sazbou 3,35 procenta.

K základní úrokové sazbě 0,35 procenta může klient získat ještě dodatečný výnos, tzv. bonus, který je vázán na vývoji podkladového aktiva a může činit až tři procenta. Ono podkladové aktivum je vývoj směnného kurzu, který denně vyhlašuje Česká národní banka.

Drobnou nevýhodou je nutnost vložení 100 tisíc korun na dobu nejméně jednoho roku. Z vyjádření LBBW Bank je IQ Bonusový vklad EUR/CZK vhodným doplňkem ke spořicímu účtu nebo termínovanému vkladu.

Podle Henrika Pregela, člena představenstva LBBW Bank jde o konzervativní produkt, který je určený zkušenějším klientům, jež mají přehled o vývoji směnného kurzu koruny a eura. „Klient může v případě příznivého vývoje směnného kurzu EUR/CZK získat až 3,35procentní zhodnocení, ale i v případě nepříznivého vývoje směnného kurzu EUR/CZK vkladatel o své prostředky nepřijde. Je mu zaručena plná návratnost vložených prostředků a pevný úrok. Přinášíme tedy klientům bezpečnou alternativu zhodnocování úspor,“ řekl doslova Pregel.

Zkušený klient volí produkty s jednoduchými podmínkami

Opravdu zkušený klient, který má dostatek peněz, by měl své peníze ukládat do finančních produktů, které mají jednoduché podmínky. Jestliže disponujete částkou sto tisíc korun a nevíte co s ní, uložte ji na rok na některý z termínovaných vkladů družstevních záložen. WPB Capital nebo Moravský Peněžní Ústav nabízí pro jednoletý vklad úrokovou sazbu 3,55 procenta, respektive 3,7 procenta.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz