Jak založit spořicí účet ING Konto

09.07.2010 14:40

Založení spořicího účtu ING Ko nto nebylo nikdy tak snadné jako dnes. Abyste si mohli založit tento účet, nemusíte vůbec nikam chodit, ba ani vstávat od počítače. Prostřednictvím několika snadných a rychlých kroků při vyplňování formuláře na webových stránkách banky to navíc není nic obtížného.

Pár slov o ING Kontu

ING Konto patří na tuzemském trhu ke stálicím v kategorii spořicích účtů. Ještě před několika lety byly na účtu úročené vklady podle výše zůstatku. Toto omezení ING B ank naštěstí odbourala, takže současnou úrokovou sazbu ve výši 1,75 procenta může získat každý střádal, bez omezení výše vkladu.

I když úroková sazba nepatří mezi nejvyšší na tuzemském trhu, stabilita banky, která účet vede, je vysoká. Rozhodně nehrozí, že by ING Banka lákala své klienty na vysoké úrokové sazby, které by po několika měsících snížila, jak to v Česku praktikuje několik bank (např. GE Money Bank).

Proč mít spořicí účet

Řada lidí si klade otázku, proč mít spořicí ú čet? Odpověď je jednoduchá. Na běžném účtu má člověk uložené peníze, které potřebuje. Chodí mu na něj výplata a pokud ji celou nespotřebuje, je škoda nechávat peníze na běžném bankovním účtu. Pro odložení několika měsíčních vkladů slouží právě spořicí účet, na kterém by měly být uloženy peníze na pokrytí tříměsíčních výdajů.

Proč mít ING Konto

U ING Konta nehrozí, že by ING Bank, která konto nabízí, měnila často a pro klienta nevýhodně podmínky vedení účtu. Zejména pak výši úrokové sazby a minimální zůstatek, který v současné době činí nula korun.

Kde si založit ING konto

Spořicí účet ING Konto si můžete pohodlně založit na oficiálních stránkách ING Bank. Na nich vyplníte formulář.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz