ING snižuje úrokovou sazbu na ING Kontu na 2,5 %

12.03.2009 23:02

V reakci na další snížení úrokové sazby Českou národní bankou, ke kterému došlo 6. února 2009, přistoupila ING ke snížení úročení finančních prostředků na ING Kontu na úroveň 2,5 % p.a. Tato změna je účinná od 25. února 2009.

Od léta 2008 snížila Česká národní banka úročení vkladů o 1,5 %. ING snížila – včetně aktuální změny – sazbu úročení na ING Kontu o 0,75 %. ING tak nadále nabízí svým klientům velmi výhodné zhodnocení, které je výrazně nad REPO sazbou ČNB.(viz graf)

„Našim cílem je dlouhodobý vztah s klienty,“ říká ředitel marketingu a přímé distribuce ING Libor Vaníček. „Proto věříme, že toto snížení je na dlouhou dobu poslední. Jakmile ČNB přistoupí ke zvyšování úrokové sazby, budeme samozřejmě zvyšovat úročení i my v ING.“


repo_sazba

ING je globální finanční instituce holandského původu, která nabízí služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv ve více než 50 zemích světa. Podle nejnovějšího žebříčku časopisu Fortune je ING z hlediska tržeb největší finanční institucí na světě.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz