eMAX Plus od mBank: předražený eMAX spořicí účet

20.03.2009 06:30

Česká pobočka nízkonákladové banky mBank začala nabízet inovovaný spořicí účet s názvem eMAX Plus. Jedná se o revoluční počin, avšak ve špatném slova smyslu. Po zajímavé úrokové sazbě ve výši 3,5 %, se kterou tato banka začínala na spořicím účtu eMAX v listopadu 2007 se aktuální úroková sazba na eMAX Plus může jevit více než zajímavě.

Na první pohled není spořicí účet eMAX Plus ničím výjimečným. S úrokovou sazbou 2,8 % patří mezi lépe úročené a překonává tak třeba ING Konto od ING Bank. Stejnou úrokovou sazbu má i FIO Konto. Lépe úročené spořicí účty nabízí jen LBBW Bank Spořicí účet nebo Volksbank se svým Běžným investičním účtem.

Jedna zvláštnost, která se spořicímu účtu eMAX Plus nedá upřít je jeho poplatková politika. Jde zejména o výběr peněz a přesouvání je na další účty. První převod v měsíci je zdarma, druhý a další převody jsou zpoplatněny ve výši 150 korun.

Ani starší bratříček eMAX Plus spoořicí účet eMAX nebyl ušetřen změnám. Byla mu razantně snížena úroková sazba a to na 1,3 %.

Vypadá to, že mBank začíná opouštět svou bezpoplatkovou politiku a chystá se vybírat poplatky za poměrně běžné služby.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz