Česká spořitelna rozšíří počet bankomatů, na kterých lze platit složenky

14.05.2010 17:32

Během dvou následujících měsíců ztrojnásobí Česká spořitelna (ČS) počet bankomatů, které jsou vybaveny čtečkou čárových kódů, jež umožňují snadnější placení složenek prostřednictvím bankomatů. V současné době provozuje ČS čtečky čárových kódů na 30 bankomatech. Během následujících dvou měsíců chce mít těchto bankomatů zhruba sto.

Banka rovněž vyvrací případné pochyby klientů, kteří by čtečku čárových kódů zaměňovali za skimmovací zařízení, které se používá při zneužívání platebních karet. „Klienti nemusí mít obavu, že jde o skimmovací zařízení. Skimmovací zařízení bývá umístěno nad monitorem se zaměřením na klávesnici a především na zeleném plastovém můstku vstupu pro kartu, jelikož odečítá informace přímo z magnetického proužku karty,“ řekla Kristýna Havligerová, tisková mluvčí ČS. „Čtečka čárových kódů se nachází pod vstupem pro kartu, žádnou svou částí tedy nezasahuje do inkriminovaných zón,“ dodala.

Placení složenek prostřednictvím bankomatů je intuitivní a celou transakcí je klient veden krok za krokem. Stačí, aby postupoval podle pokynů, které se mu jednotlivě zobrazují na displeji bankomatu. Zatím je placení složenek možné jen u služby SIPO České pošty, ale banka do budoucna plánuje rozšíření služby i na faktury s čárovým kódem.

Zpět

oSpoření.cz Přečtěte si o spoření na finančním serveru investia.cz